fbpx 
 

Δρ. Χρήστος Καραγιάννης  MSc, Dip. ECAWBM-BM, MRCVS

European Specialist in Veterinary Behavioural Medicine

Ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης είναι ο πρώτος Έλληνας κτηνίατρος ειδικός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και ένας από τους 35 κτηνιάτρους στην Ευρώπη με την ειδικότητα αυτή. H ευρωπαική ειδικότητα του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς είναι αναγνωρισμένη από όλες τις Ευρωπαικές χώρες και είναι ο ανώτερος επαγγελματικός τίτλος που μπορεί να αποκτήσει ένας κτηνίατρος.

Ο Δρ. Καραγιάννης έχοντας ειδικευτεί στη «Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική» σε μία από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιακές κλινικές προβλημάτων συμπεριφοράς ζώων συντροφιάς στον κόσμο, στην Κλινική Συμπεριφοράς Ζώων Συντροφιάς του Πανεπιστημίου του Λίνκολν, ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση περιστατικών προβλημάτων συμπεριφοράς τόσο σε κλινικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο και έχει αναλάβει εκατοντάδες ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας των κτηνιάτρων συμπεριφοριστών, με δημοσιεύσεις σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, καθώς και παρουσιάσεις σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρια. Από το 2011 ως επισκέπτης λέκτορας διδάσκει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς των ζώων συντροφιάς στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.                     

Website: www.behaviour.gr

 

  
 
 
 
 

Δρ. Ειρήνη Μαυράκη 

H Δρ. Ειρήνη Μαυράκη αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Μετά την αποφοίτηση της  ταξίδεψε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Cornell University of Ithaca NY όπου παρακολούθησε Ορθοπεδική ζώων συντροφιάς. 

Στην συνέχεια εργάστηκε στο μεγαλύτερο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, το Αττικό Νοσοκομείο Ζώων και ταυτόχρονα παρακολουθούσε μεταπτυχιακά προγράμματα με την έγκριση του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου, ESAVS:  Στη Βέρνη: Emergency and Critical Care., στη Βιέννη: Soft Tissue Surgery και τέλος στην Ουτρέχτη: Internal Medicine.

Επιπλέον, παρακολούθησε χειρουργική μαλακών μορίων στο Davis University of California. Τέλος, συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει ως υπεύθυνη προγράμματος διδασκαλίας για βοηθούς κτηνιάτρων με επιτυχία δυο ετών. Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία προπονούνταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Λοφιοκαταβασης (Downhill).

 

Δρ. Μαρία Λινού DVM, PhD

Η Δρ. Λινού είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών . Ασχολείται με τα ζώα συντροφιάς ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιατρείο που διατηρεί στην Αθήνα και παράλληλα εργάζεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ασχολούμενη κυρίως με την έρευνα και τη διάγνωση λοιμωδών νοσημάτων ανθρώπων και ζώων. Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας.
 
 
βοηθός κτηνιάτρου voithow ktiniatrou βοηθός κτηνιατρείου βοηθος κτηνιατρειου
 
Δρ. Φλώρα Καλτσογιάννη DVM, Ειδικευόμενη ECVD
 
Η Φλώρα Καλτσογιάννη αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στην εσωτερική παθολογία των ζώων συντροφιάς στη Μονάδα Παθολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής. Ακολούθησε τριετή ειδίκευση στη Δερματολογία μέσω του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Δερματολογίας (ECVD) στο Δερματολογικό Τμήμα της Κλινικής έως το 2012, συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά στην εκπαιδευτική και επιστημονική λειτουργία της Κλινικής. Σήμερα αποτελεί ειδικευόμενη του ECVD, ενεργό μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας (ΕΚΔΕ) συμμετέχοντας ως ομιλήτρια στις επιστημονικές της εκδηλώσεις, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κτηνιατρικής Δερματολογίας (ESVD), με σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση.
 
βοηθός κτηνιάτρου βοηθος κτηνιατρου βοηθος κτηνιατρειου
 
 Δρ. Μέμη Ταγγαλίδη DVM, MSc
 
Η Μέμη Ταγγαλίδη είναι κτηνίατρος, αποφοίτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας των σπουδών της μετεκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Παθολογίας Πτηνών για ένα χρόνο, και έπειτα παρακολούθησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Μονάδας Παθολογίας των Ζώων Συντροφιάς στο ίδιο πανεπιστήμιο για δύο χρόνια. Παλαιότερα, έχει εργασθεί σε κτηνιατρικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Πλέον, ασχολείται με την παθολογία και χειρουργική του σκύλου και της γάτας σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Φέρει στο βιογραφικό της αρκετές ομιλίες και παρουσιάσεις σε συνέδρια, καθώς και μία δημοσίευση σε διεθνές κτηνιατρικό περιοδικό. Είναι ενεργό μέλος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος.